Ha igazán akarod légy türelmes, kitartó, bátor. Ebben (is) segít a Siker klub

Azt hiszem abban a Forbes-ban olvastam, amelyiknek Jeff Bezos volt a címlapján Bezostól a nagyinterjút, amiben azt mondta a riporternek:
(nem szó szerint idézek)
Amikor valaki gratulál egy elért célomhoz, mindig mondom neki, hogy igazából ez 3 évvel ezelőtt történt. A munka része. Most lett kész.

Ezzel azt akarta (üzenni a költő), na nem, hanem Bezos, hogy bizony ha valami elkészült, vagy ha még nincs is egészen kész, de piacra dobták, az már a finish, vagy finishnek tűnő pillanat. Az igazi munka része, a milliónyi óra az azt megelőző években történt. (azért azt tudnotok kell, hogy a legtöbb esetben nincs ám kész a termék/szolgáltatás indulásra, csak elindítják az útján, majd utána még pofozgatják avagy simogatják, attól függően mennyi munka van még vele)

Ez a történet jut eszembe mostanság egyre többször, hogy idén, 2019-ben elindítottuk a csapatommal a www.plussizelove.hu társkeresőt és a www.plussizeruci.hu plus size ruha gyűjtőoldalt. 
Nem egyedül csinálom egyiket sem, én csak a tulajdonos vagyok és aki beleszól mindenbe. 😀
Na de ami miatt felhoztam Bezost:

Mindenki azt mondja nekem, “Jézusom, ennyi mindent csinálsz?”, illetve: “Mennyi mindenbe belefogtál már megint!” 
Ugye sejtitek, hogy mindkét mondatot vagy lelkesen mondják, vagy olyan irigyen, hogy még a bőrük is lime színű lesz 😀 (csak tudnám mit irigykednek, mindenki előtt ott áll az út, lehet menni rajta 🤟)

Ezeket a vállalkozásokat nem idén január 19-én találtam ki, mert unatkoztam és mert gyűjtögetem a vállalkozásokat, így mondhatom nem (most) őrültem meg.

Tehát jön a “hogy bírod és a miért csinálsz ennyi mindent” és “miért csináltad még ezeket is” süketelés (gondolhatjátok, hogy nem mindenkinek mondok el mindent, hogy mit, miért), de a válaszom NEKTEK itt őszintén:

A www.plussizeruci.hu-t 5 évvel ezelőtt találtam ki. Nem a nevét, hanem az üzleti modellt. Akkor lelkesen kutattam a modellt, a HOGYAN-t, stb.stb, sok-sok üzleti részlet, amibe nem mennék bele, de akkor még nem érett meg rá a helyzet. Nem vetettem el az ötletet, kicsit pihenőre küldtem, de rá két évre már javában dolgoztunk rajta. Most indult el, de MOST SINCS KÉSZ. Hiszen az üzleti modellünk egyik alapja a minél több plus size brand és civil eladó jelenléte, no és a vásárlók. Mivel most indult el, így értelemszerűen nincs még fent 17 cég.

A www.plussizelove.hu-nak ez a Valentin-nap volt a 3 születésnapja. 
Kérdezhetnétek: hogyhogy? Nem most indult 2019-ben Valentin-napon?
De-de, csak ez a 3. V-nap, amikor végre elindult. Ezelőtt már két V-napra be volt tervezve, plusz az előtte való idő/munka vele, ami majd’ egy év volt. Szóval szinte 4 év.
Kész van? Naná, elindult, eddig több, mint 400 taggal 10 nap alatt és 800 feliratkozóval, akiknél idő kérdése, hogy mikor lesznek aktívak, de lesznek.
Van még vele munka?
Persze hogy van!

Mindezt azért meséltem el nektek, hogy bármibe is fogtok, legyetek TÜRELMESEK, ha igazán szeretnétek megvalósítani azt, akkor KITARTÓAK, BÁTRAK, hogy belevágjatok, de tisztában vagyok vele, hogy mindez rohadt nehéz. Komolyan. De iszonyat jó érzés úgy élni, ahogy te akarod.

Többek között erre lesz felépítve a zárt, 7 hónapos Siker Klub, hogy minden attitűdöt felépítsünk, megtanuljuk amit meg kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. 
7 hónap sok idő?
A francokat.

Sok idő az elvesztegetett évek, évtizedek, amelyek még előtted állnak, ha nem indulsz el.

A legjobb az egészben pedig az, hogy mindezt nem csak bizniszre, hanem életmódra, életfelfogásra is felépítheted, azaz ÖNMAGADRA!

Olyan gyönyörű vagy, hogyhogy nincs önbizalmad? Azaz: amikor azt hisszük, hogy a külsőn múlik az a bizonyos ön-bizalom

Sokszor hallom, hogy valaki mondja valakinek: Miért nincs önbizalmad? Pedig olyan jól nézel ki! Vagy: ha így néznék ki olyan önbizalmam lenne! Vagy: Gyönyörű vagy és okos, hogyhogy nincs önbizalmad?

Akinek pedig nincs, vagy alig van önbizalma finoman megemeli a vállát, maga sem érti (vagy lehet épp igen), hogy miért, de neki nincs, vagy nincs annyi.
Aki kérdezett pedig széttárja a karját, csodálkozva néz és nem érti. Nem érti, hogy ez miképp lehet.

Van, aki túl nagy feneket kerít neki, más meg legyint és lemond róla. Az önbizalomról van szó.

Komolyan mondom, elérzékenyülök, amikor látom, hallom (főképp a zárt Facebook-csoportjaimban olvasom), ahogy egymást dicséritek, erősítitek a másik hitét önmagában, hogy igenis nagyon szép és nézzen tükörbe és milyen gyönyörű a szeme, a haja, a mosolya és csak írjátok a sok-sok szépet és jót, ő pedig hálásan megköszöni, talán változik is valami a lelkében, de nagy valószínűséggel csak ideig-óráig tart mindez.
Nem hiszi el igazán, nem érzi magáénak a bókokat, talán úgy érzi NEM IS ÉRDEMLI MEG.Sosem kérnélek arra titeket, hogy ne dicsérjétek a másikat, fantasztikus emberi tulajdonság, le a kalappal mindenki előtt, aki őszintén, tiszta szívből támogatja a másikat, ha más nem, akkor azzal, hogy a külsejét vagy épp tetteit megdicséri.
Csak sajnos ez önmagában nem elég.

Vannak, akik szerint lehetetlen az, hogy fejlődjön, erősödjön önbizalmuk, úgy érzik nekik már úgy is mindegy, vagy azt mondják nekik ez nem olyan fontos.

Van egy rossz hírem: mindennek az önbizalom az alapja.

Hiába a jó párkapcsolatra törekvés, ha nincs rendben az ember magával, még a társunkat is panaszkodó búskomor emberré tehetjük (na bravo).
Párkapcsolatra, olyan emberre lelni, aki IGAZÁN hozzánk való pedig iszonyat nehéz. Mivel alacsony az önbizalomszintünk ezért az is meglehet, hogy egy uralkodó, elnyomó típusú embert vonzunk be “jó ez nekem” vagy “mi van, ha nem lesz jobb” alapon.
Aztán lehet, hogy kifelé már mást mutatunk, hogy milyen happy minden, de az már egy másik történet.

A munkahelyi- és karrier problémákról ne is beszéljünk.

Az önbizalom mindennek az alapja, de nem megy egyről a kettőre a felépítése, azonban nem is olyan nagy ördöngősség, mint ahogy azt néhány gondolják.
Útja és módja van.

A 7 hónapos Siker Klub első hónapja, az alapozó hónap az ÖNBIZALOM-ról szól.
Mert mindennek az önbizalom az alapja.
Mi sem fogunk házat építeni rögtön ablakok behelyezésével és mennyezetfestéssel, ha nincs meg az alap. Az ÖNBIZALOM.


Mint minden tananyagnál, az önbizalomnál is lesz írásos, hanganyagos tananyag, sok-sok gyakorlat, ami nem lesz nehéz, viszont annál élvezetesebb és annál hatásosabb.
Hajrá, alapozzunk, kezdjük az önbizalom-növeléssel.


Miért kellenek a példaképek? Na nem azért, hogy kiplakátold velük a szobát vagy a képernyőd

Na ne úgy értsd, hogy szexuális kisugárzása miatt példakép valaki, azaz ideál, mint például egy vonzó színész vagy színésznő, hanem egy, vagy több olyan EMBER, akire valamiért felnézel, akitől van mit tanulni.

Ha nagyon ragaszkodunk ahhoz, hogy márpedig nekünk minden jó úgy ahogy van és makacskodunk, hogy mi mindent tudunk vagy majd megtudjuk, és emellett sokat panaszkodunk vagy csak magunkban puffogunk, akkor valami nagyon nincs rendben. Ideje beismerni.
Ideje felismerni, kinyitni a szemünket a világra és felfedezni mennyi, de mennyi ember él vagy élt, akiktől úgy is sokat tanulhatunk, ha nem is találkozunk velük.
Akikre érdemes odafigyelni, utánaolvasni, hiszen általuk mi is jobbá válhatunk abban amit csinálunk, vagy akár mint ember jobbá válunk.
Hiszen van, akitől kitartást tanulhatunk, van akitől naggyá válást, valakitől jó emberséget, van akitől bátorságot, van akitől nyitottságot, kreativitást, pénzügyi intelligenciát stb.

Az utóbbi évtizedben, de még korábbra is nyúlva sok-sok olyan ember életét tanulmányoztam, akire igenis érdemes odafigyelni. Eszméletlenül motiváló tud lenni egy-egy életút vagy épp egy életszelet, egy attitűd, egy kiteljesedés. A Siker Klubban ha nem is számtalan, de sok-sok-sok ilyen embert bemutatok majd nektek, ha még csak virtuálisan is, “szétszedem” őket nektek, hogy kitől mit érdemes tanulni, átvenni, kiderül majd milyen sokan alig különböznek tőlünk, csak bizonyos attitűdjük sokkal erősebb, kiforrottabb.
Fontos, hogy eggyé váljatok velük, hogy érezzétek, ha nekik sikerült, nektek is fog.
A Facebook-csoportban Einstein-t írtam, mint egyik példaképemet és közületek is többen megosztottátok példaképeiteket, aminek nagyon örültem.

Szóval Siker Klub-ra fel, jöhetnek a példaképek, akik többet segítenek, mint gondolnátok.


Az időpazarlás 12 módja

Ez a fránya Facebook, meg Insta, meg pont akkor hív ez és az és akkor jön egy e-mail, ími megzavar és sorolhatnánk az okokat arra, hogy mi minden gátolja azt, hogy terv szerint haladjunk a napunkkal és okosan osszuk be az időt.

No és bár megnyugtató ráfogni erre és arra, hogy ezért nem működik és azért nem haladunk, na és még igazság is van benne, hiszen tényleg pont akkor jön az a hívás és az a levél, de igenis kutya kötelességünk odafigyelni arra, hogy kizárjuk a zavaró akadályokat, vagy jól kezeljük őket.

Ez az ábra szépen bemutatja, hogy milyen problémáink lehetnek és mit kellene másképp csinálnunk.

Mindegyik pont igencsak hasznos és kihagyhatatlan, éppen ezért foglalkozunk a Siker Klubban mindegyikkel. Igen, mindegyikkel, hiszen mindegyiknél meg kell tanulni, hogy hogyan oldjuk meg, hogyan csináljuk másképp, mi legyen a sorrend, miért stb.
Mert különben a fejünkre nőnek a feladatok és problémákká, gondokká sokasodnak és megőrülünk tőlük. Ahelyett, hogy élveznénk az életet.
igaz?
Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor összecsaphatjuk a kezünket, és minden elintézve, sőt meg kell tanulnunk rendszerezettebben élni és fegyelmezettebben, mindennek ez az alapja. De megéri, hiszen nem mindegy, hogy kimerülünk, megőrülünk a sok tehertől vagy élvezzük is a napunkat és úgy összességében az életünket.

Ábra forrás: formakontroll/sportkontroll