Olyan gyönyörű vagy, hogyhogy nincs önbizalmad? Azaz: amikor azt hisszük, hogy a külsőn múlik az a bizonyos ön-bizalom

Sokszor hallom, hogy valaki mondja valakinek: Miért nincs önbizalmad? Pedig olyan jól nézel ki! Vagy: ha így néznék ki olyan önbizalmam lenne! Vagy: Gyönyörű vagy és okos, hogyhogy nincs önbizalmad?

Akinek pedig nincs, vagy alig van önbizalma finoman megemeli a vállát, maga sem érti (vagy lehet épp igen), hogy miért, de neki nincs, vagy nincs annyi.
Aki kérdezett pedig széttárja a karját, csodálkozva néz és nem érti. Nem érti, hogy ez miképp lehet.

Van, aki túl nagy feneket kerít neki, más meg legyint és lemond róla. Az önbizalomról van szó.

Komolyan mondom, elérzékenyülök, amikor látom, hallom (főképp a zárt Facebook-csoportjaimban olvasom), ahogy egymást dicséritek, erősítitek a másik hitét önmagában, hogy igenis nagyon szép és nézzen tükörbe és milyen gyönyörű a szeme, a haja, a mosolya és csak írjátok a sok-sok szépet és jót, ő pedig hálásan megköszöni, talán változik is valami a lelkében, de nagy valószínűséggel csak ideig-óráig tart mindez.
Nem hiszi el igazán, nem érzi magáénak a bókokat, talán úgy érzi NEM IS ÉRDEMLI MEG.Sosem kérnélek arra titeket, hogy ne dicsérjétek a másikat, fantasztikus emberi tulajdonság, le a kalappal mindenki előtt, aki őszintén, tiszta szívből támogatja a másikat, ha más nem, akkor azzal, hogy a külsejét vagy épp tetteit megdicséri.
Csak sajnos ez önmagában nem elég.

Vannak, akik szerint lehetetlen az, hogy fejlődjön, erősödjön önbizalmuk, úgy érzik nekik már úgy is mindegy, vagy azt mondják nekik ez nem olyan fontos.

Van egy rossz hírem: mindennek az önbizalom az alapja.

Hiába a jó párkapcsolatra törekvés, ha nincs rendben az ember magával, még a társunkat is panaszkodó búskomor emberré tehetjük (na bravo).
Párkapcsolatra, olyan emberre lelni, aki IGAZÁN hozzánk való pedig iszonyat nehéz. Mivel alacsony az önbizalomszintünk ezért az is meglehet, hogy egy uralkodó, elnyomó típusú embert vonzunk be “jó ez nekem” vagy “mi van, ha nem lesz jobb” alapon.
Aztán lehet, hogy kifelé már mást mutatunk, hogy milyen happy minden, de az már egy másik történet.

A munkahelyi- és karrier problémákról ne is beszéljünk.

Az önbizalom mindennek az alapja, de nem megy egyről a kettőre a felépítése, azonban nem is olyan nagy ördöngősség, mint ahogy azt néhány gondolják.
Útja és módja van.

A 7 hónapos Siker Klub első hónapja, az alapozó hónap az ÖNBIZALOM-ról szól.
Mert mindennek az önbizalom az alapja.
Mi sem fogunk házat építeni rögtön ablakok behelyezésével és mennyezetfestéssel, ha nincs meg az alap. Az ÖNBIZALOM.


Mint minden tananyagnál, az önbizalomnál is lesz írásos, hanganyagos tananyag, sok-sok gyakorlat, ami nem lesz nehéz, viszont annál élvezetesebb és annál hatásosabb.
Hajrá, alapozzunk, kezdjük az önbizalom-növeléssel.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük