Miért kellenek a példaképek? Na nem azért, hogy kiplakátold velük a szobát vagy a képernyőd

Na ne úgy értsd, hogy szexuális kisugárzása miatt példakép valaki, azaz ideál, mint például egy vonzó színész vagy színésznő, hanem egy, vagy több olyan EMBER, akire valamiért felnézel, akitől van mit tanulni.

Ha nagyon ragaszkodunk ahhoz, hogy márpedig nekünk minden jó úgy ahogy van és makacskodunk, hogy mi mindent tudunk vagy majd megtudjuk, és emellett sokat panaszkodunk vagy csak magunkban puffogunk, akkor valami nagyon nincs rendben. Ideje beismerni.
Ideje felismerni, kinyitni a szemünket a világra és felfedezni mennyi, de mennyi ember él vagy élt, akiktől úgy is sokat tanulhatunk, ha nem is találkozunk velük.
Akikre érdemes odafigyelni, utánaolvasni, hiszen általuk mi is jobbá válhatunk abban amit csinálunk, vagy akár mint ember jobbá válunk.
Hiszen van, akitől kitartást tanulhatunk, van akitől naggyá válást, valakitől jó emberséget, van akitől bátorságot, van akitől nyitottságot, kreativitást, pénzügyi intelligenciát stb.

Az utóbbi évtizedben, de még korábbra is nyúlva sok-sok olyan ember életét tanulmányoztam, akire igenis érdemes odafigyelni. Eszméletlenül motiváló tud lenni egy-egy életút vagy épp egy életszelet, egy attitűd, egy kiteljesedés. A Siker Klubban ha nem is számtalan, de sok-sok-sok ilyen embert bemutatok majd nektek, ha még csak virtuálisan is, “szétszedem” őket nektek, hogy kitől mit érdemes tanulni, átvenni, kiderül majd milyen sokan alig különböznek tőlünk, csak bizonyos attitűdjük sokkal erősebb, kiforrottabb.
Fontos, hogy eggyé váljatok velük, hogy érezzétek, ha nekik sikerült, nektek is fog.
A Facebook-csoportban Einstein-t írtam, mint egyik példaképemet és közületek is többen megosztottátok példaképeiteket, aminek nagyon örültem.

Szóval Siker Klub-ra fel, jöhetnek a példaképek, akik többet segítenek, mint gondolnátok.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük